Er det mulig å få kredittkort på dagen? Vi gir deg svaret.

Blogging

Haster det med å få kredittkort? Det tar noe lengre tid å skaffe seg et slikt kort, enn det å for eksempel få på plass et usikret lån. Årsaken er i all hovedsak at kortet må produseres, i tillegg til å transporteres hjem til søkeren. Mens et lån kan teoretisk komme på plass i løpet av 24 timer, vil det ta fra noen dager til 2 uker med kredittkort. Her er det flere ting man kan foreta seg for å få det til å gå raskere.

Få svar på søknaden umiddelbart

Mange av de som tilbyr kredittkort gir deg svar på søknaden samme dag du søker, og sjelden senere enn den påfølgende virkedagen. Enkelte er likevel raskere enn andre til både å behandle søknaden, samt å få produsert kortet og sendt det hjem til deg. Dette har både med administrasjon å gjøre, og hvilke krav det stilles til søkeren. Vi har plukket ut fire utstedere som alle kjennetegnes med rask behandling av søknaden og utsendelse av nye kort. Alle fire kortene er seg blant de mest populære og gunstige innenfor sine kategorier, og samtlige har ingen årsavgift. Du kan også sjekke kredittkortsiden kredittkortinfo.no som har listet opp flere banker som tilbyr kreditt på dagen: https://www.kredittkortinfo.no/kredittkort-pa-dagen/

Ikano Visa – allsidig fordelsprogram

Ikano Visa har blitt et av de mest populære kredittkort på markedet, spesielt blant smarte brukere på jakt etter gode rabatter du ikke får ellers. De faste rabattavtalene inkluderer avslag på bensin når du tanker hos Shell, faste rabatter på dagligvarer og mat, samt en betydelig prisreduksjon på leiebiler fra Rentalcars.com. I tillegg kommer det månedsrabatter innen forskjellige kategorier. Du velger selv hvilken kategori hver eneste måned. For eksempel vil de fleste velge reiserelaterte tjenester og rabatter i sommermåneden, og kanskje elektronikk eller noe annet gavepreget når det nærmer seg jul og julegavene skal kjøpes inn. Kortet har 100 000 som kredittgrense, 50 dagers rentefri periode, og 19,72% i årlige renter. Du får også gratis reiseforsikring med på kjøpet om du betaler billettene (minimum 50%) med ditt Ikano Visa.

Ikano behandler alle søknader om kredittkort umiddelbart etter at de har mottatt den. Svaret kommer i innboksen din rett etterpå, og du kan akseptere kortavtalen ved å underskrive elektronisk med BankID. Selskapet oppgir at du må være 23 år for å få kortet, kan ikke ha betalingsanmerkning, samt at du må ha fast inntekt. Inntekten vil virke inn på hvor stor kredittgrense du får.

Shell MasterCard – et bra bensinkort

Shell MasterCard er et utmerket bensinkort, der du får 40 øre per liter i bonus, så lenge du fyller på en Shell-stasjon og betaler med kredittkortet. I perioder byr Shell på dobbel bonus som velkomstgave, i tillegg til at bonusen kan øken i kampanjeperioder. Kjører du mye bil, er det gode penger å spare. Du får også Trumf-bonus (1%) på alle andre transaksjoner der du bruker kortet, uansett hvor du befinner deg. Kredittkortet har hele 50 dager rentefri periode, 75 000 kroner i kreditt og et ganske bra fordelsprogram, i tillegg til bensinbonusen. Fordelene holder du oversikt over på egen portal. Der lønner seg å følge med da det stadig vekk presenteres nye rabattavtaler og kampanjer.

For å få Shell MasterCard må du være 20 år, du kan ikke ha betalingsanmerkninger og du må ha fast inntekt. Inntekten og kredittscoren din kan virke inn på kredittgrensen. Søknaden din får du svar på med en gang du søker, og Shell MasterCard er raske med utsendelse av kort etter at du har akseptert avtalen.

Santander Red – lav rente

Et av de beste argumentene for å velge Santander Red er at du sannsynligvis ikke finner et kredittkort med lavere renter. Den effektive renten ligger for tiden på 17,12%, noe som er det laveste vi har sett. Nå er det riktignok om å gjøre å unngå renter på kredittkjøp, noe du gjør ved å betale innen den rentefrie perioden, og ved å unngå å bruke kortet til kontantuttak. Denne perioden er på 50 dager og gjelder for alle transaksjoner der du betaler for varer eller tjenester. Tar du ut kontanter, herunder betaling på Posten, vil rentene løpe fra uttaksdatoen (noe som gjelder for alle kredittkort). Santander byr også på et meget gjennomtenkt fordelsprogram, med mange unike rabatter på produkter og tjenester de fleste av oss handler jevnlig. Kredittgrensen er på 100 000 kroner, og du har god oversikt over kortbruken, rabattene, etc. gjennom bankens Min Side som du får tilgang til når du blir kunde hos Santander.

Svar på søknaden kommer rett etter at du har sendt den inn, og Santander er blant de bedre på rask saksbehandling. Signerer du med BankID går prosessen raskere enn ved papirløsningen.  

yA kredittkort – gebyrfritt og mange fordeler

Her er et kredittkort for den som vil ha fordeler på nesten alt. yA Kredittkort er helt gebyrfritt, også når du tar ut kontanter i inn- og utland. Rentene er blant de laveste og ligger for tiden på 20,80% per år (nominell rente). Den rentefrie perioden er på 50 dager, mens kredittgrensen er 100 000 kroner. Kortet har tonnevis med fordeler, blant annet gratis reiseforsikring, avbestillingsforsikring og ulykkesforsikring. Velger du eFaktura-løsningen, slipper du det månedlige fakturagebyret for benyttet kreditt.

For å søke om yA Kredittkort må du være over 20 år, ha en årsinntekt på minst 200 000, samt ikke være registrert med betalingsanmerkning. YA Bank gir deg svar på søknaden med en gang de mottar den. Etter at avtalen er underskrevet og returnert, tar det rundt 1 uke før du har det i posten. Det hele går raskest om du signerer med BankID, og da slipper du også gebyret for henting på Posten (PUM).

Kan man ha flere kredittkort?

Fordi fordelsprogrammene kan være veldig forskjellige, velger mange å ha flere kredittkort. Dernest brukes kortene alt ettersom hvor man kan oppnå de beste fordelene og rabattene. Alle kortene vi anbefaler er gratis å eie (ingen årsavgift), og kostnadene er stort sett bare forbundet med benyttet kreditt som ikke gjøres opp innen utgangen av den rentefrie perioden, med mindre man tar ut kontanter med kortet. Har man god økonomisk disiplin, vil det med andre ord være mange penger å spare på å bruke kredittkortene smart. Men, det motsatte er også tilfelle. Ufornuftig bruk av kreditt og lån har ført mange ut i gjeldsproblemer. Er man av den typen, bør man foreta en grundig vurdering av både behovet og økonomien, før man skaffer seg flere kredittkort.

Få kredittkort raskere hjem

Sørg for å ha BankID, så går alle former for kredittvurdering raskere. Elektronisk signatur gjør at banker og kredittselskap slipper å vente på at du skal legitimere deg på Posten for å underskrive låne- og kortavtalene. Det samme gjelder for mottak av nytt kredittkort. Forskjellen i tidsbruk på en person som underskriver elektronisk, og en som gjør det på gamlemåten, er betydelig. Ha også klart kopier av dokumentasjon på inntekt, noe de fleste banker og kredittselskap krever. Dette er som regel kopi av lønnsslipp og selvangivelse for siste år.

Husk at det likevel tar noen dager å få produsert og tilsendt et kredittkort, selv om du får svar på dagen på søknaden. Dette kan man ha i tankene om man vil ha med et kort på ferie eller lignende. Sender du søknaden 2 uker før du reiser, går det som regel bra så lenge du har oppgitt korrekt informasjon i søknadsskjemaet. Les mer om kredittkort på https://www.kredittkortinfo.no