USA Guide

Blogging

usa-guide

USA er et stort land, veldig stort. Antageligvis er dette en medvirkende årsak til at så mange har bil i USA og at bilutleie er såpass vanlig som det er. Det bor ca. 315 millioner i USA, noe som gjør landet til det tredje mest folkerike land i verden, kun overgått av Kina og India. Når det gjelder areal kommer USA på nok en tredje plass, med Canada og Russland foran seg på listen. USA er inndelt i 50 delstater, med Alaska som den nordligste og vestligste, Hawaii som den sørligste og Maine som den østligste.

Hovedstaden er vel kjent for de fleste og heter Washington DC. Det er også her at den amerikanske presidenten bor, i «Det Hvite Hus».  Den mest folkerike byen i USA, er New York med 8,5 millioner innbyggere og nummer to på listen er Los Angeles, med sine 3,5 millioner innbyggere. Skal du til USA er det amerikanske dollar som er gangbar valuta.

Populært reisemål for nordmenn

USA er et veldig populært reisemål blant nordmenn. Vi i Norge har vel alltid hatt et nært forhold til dette store landet. Etter hvert som det har blitt rimeligere å fly, er det fler og fler som tar turen over Atlanteren. Siden det i dag er flere flyselskaper som flyr direkte til New York, er det liten tvil om at dette er det mest populære reisemålet i USA. Mange reiser også til Florida, spesielt på vinteren hvor det fortsatt kan være godt og varmt i Miami og Fort Lauderdale. Og så er det en del, som reiser til California for å se og oppleve Los Angeles og San Francisco. Andre populære steder er Chicago, Houston, Boston og Hawaii.

Fem byer på besøkstoppen

New York eller «The Big Apple» er uten tvil nordmennenes favorittby. Hvert år er et stort antall som reiser til New York. Her går det i shopping, litt mer shopping og så sightseeing. I New York finnes det utrolig mange severdigheter og dette er en av grunnene til at folk kommer igjen og igjen. En rekker rett og slett ikke alt på en langhelg. I en by som New York er det sjeldent nødvendig å leie bil. Her går det undergrunnen og taxi døgnet rundt og i alle retninger av byen. Skal dere ut av byen en tur, er derimot bil absolutt å anbefale.

Miami/Fort Lauderdale er et annet populært sted, spesielt på vinteren. Her er det fortsatt godt og varmt i den sørlige delen av Florida, mens det fremdeles er kaldt i Norge. Her kan en benytte seg av sjansen til å ligge på stranda på dagen og shoppe på ettermiddagen, samt nyte en god middag på kvelden, mens det fortsatt er lunt og godt. I Florida er bil nesten en nødvendighet. Her er det gjerne store avstander og det er derfor en stor fordel å leie bil, slik at en kommer seg rundt på en enkel måte. Vi kan anbefale Bilutleie24.no for leiebil i Miami.

Los Angeles eller rett og slett, LA. Få byer er mer kjente i USA enn LA. Byen ved stillehavskysten. Byen som har det meste. Sol og varmt vær. Hollywood med alle filmstjernene. Disneyland. De mange strendene. Her er mye å se på og mye å gjøre. Skal en rekke halvparten av alt sammen, da må dere leie bil. Avstandene er dessverre større enn de ser ut til, og med leiebil går det mye raskere å komme seg rundt.

San Francisco er enda en av de mange kjente byene i USA. I de siste årene har det blitt fler og fler som har fått øynene opp for denne fantastiske byen. Med hele to direkteruter fra Norge, har det aldri vært enklere å komme seg til San Francisco. Opplev Golden Gate Bridge, Alcatraz, Chinatown og de berømte «cablecars». Her er nok å ta seg til.

Chicago eller «the windy city», som byen også kalles. USAs tredje største by med sine nesten 3 millioner innbyggere. Kanskje en litt oversett by, men en av USAs eldste byer og med sin helt egen sjarm. Mange vil kalle Chicago for en «ekte» amerikansk by, på grunn av historien til byen og de mange severdigheter fra byens storhetstid på 30-tallet.

Bilutleieselskaper i USA

Har du behov for å leie bil på din neste tur til USA, kan det nesten ikke bli enklere. Alt er lagt til rette for å gjøre det så enkelt som mulig. Her finnes utallige selskaper, men de største og mest kjente er:

Hertz I USA er de også det største selskapet. De har kontorer overalt og en kan leie bil hos Hertz på alle flyplasser i USA.

Leiebilguiden.no: Leiebil USA – sammenligner de fleste selskaper i USA inkludert både lokale og internasjonale selskaper som du ser i listen.

Avis er også blant de absolutt største i verden.  De har ikke så mange utleiekontorer som Hertz, men disponerer likevel mer enn 400.000 utleiebiler på verdensplan. De er markedsledende i Europa, i USA har de kontorer i de fleste byene og på alle flyplasser.

Sixt har etterhvert vokst til å være blant de fem største selskapene i verden. I USA har de kontorer i de fleste større byer og på de fleste flyplasser. Sixt disponerer 50.000 biler i deres utleieflåte.

Alamo er den største bilutleieren i USA, når det gjelder utleie til besøkende turister. De har kontorer i alle større byer i USA og er tilgjengelig på alle flyplasser. De har også mange kontorer i resten av verden, men det er i USA at dette amerikanske selskapet er størst.

Av andre større aktører i USA, kan nevnes Budget, som også har kontorer over hele USA, Thrifty, National, Europcar og Dollar er også store og har kontorer på de mest kjente stedene.

Noen gode råd til deg som skal leie bil

I USA er det mye biler på veien og mye trafikk, så det er viktig å være oppmerksom når en kjører rundt, spesielt i de store byene. Det er også viktig å huske at flere stater har egne særregler, regler som kun gjelder i den aktuelle staten. Sjekk derfor på nettet for å finne ut akkurat hva som gjelder der du planlegger å kjøre bil.

– Det er som regel lov å svinge til høyre i et lyskryss, selv om det er rødt lys. Er det ikke lov, da vil det ofte være satt opp et «no turn on red» skilt.

– Ikke parker foran eller i nærheten av en brannhydrant, da blir du tauet bort.

– Husk å stoppe om du ser en skolebuss med gult eller rødt blinklys. Dette betyr at den skal sette av noen barn og da må en stoppe.

– Skulle du bli stoppet av en politibil, så sitt rolig med hendene synlige og vent til betjenten kommer bort til bilen.

– På motorveier i USA hvor det er mange felt, er det også lov å kjøre forbi i høyre felt.

Lei en bil og la det store, amerikanske eventyret begynne!